1. Support SE
  2. Lösning – hem
  3. Support
  4. Tjänsteleverantörer och driftsättning

Kom igång med bredband - CTS-fiberbox

När fiberboxen är installerad i ditt hem och vi ser att du har länk är anslutningen driftsatt. Det är nu dags att koppla in din dator eller router.

Gör så här:

1. Slå på fiberboxen på vita knappen längst till vänster.
  2. Koppla en nätverkskabel från fiberboxen till din router eller dator.
  3. På fiberboxen finns fem LAN-uttag. Du kan använda vilket uttag du vill.
  4. Se manualen för din router för var nätverkskabeln ska in och hur du kommer igång med routern.

Om du bara vill testa att fiberboxen ansluten kan du ansluta med en nätverkskabel direkt till din dator (om den har uttag för en sådan kabel). Öppna en webbläsare och se om du kommer ut på world wide web.

Ingen kontakt med internet?

Om du inte får kontakt med internet fast du nyligen fått ett driftsättningsmejl så ska du kontrollera att POWER och WAN-lampan lyser.

1. Om WAN-lampan inte lyser ska du höra av dig till oss så hjälper vi till att felsöka och få länk till anslutningen.
  2. Om WAN lyser kan du behöva avvakta i någon dag. Ibland kan det ta en stund innan du får en IP-adress. Om det fortfarande inte fungerar efter det så ska du höra av dig till oss.

Om du får avbrott i din tjänst några veckor efter driftsättning ska du kontakta din tjänsteleverantör med en felanmälan.

Bild nedan: ON/OFF-knapp till vänster och LAN-portarna.