1. Support SE
  2. Lösning – hem
  3. Så fungerar fiberutbyggnad med stödmedel
  4. Stödmedel

Hur lång är leveranstiden?

Målsättningen är att du ska få fiber installerat 6 månader efter vi startat igång i ditt område.

Men byggnation av fiber är inte alltid enkelt. En stor del av tiden går till att komma överens och skriva avtal med samtliga berörda markägare i området, samt få tillstånd från olika myndigheter som t ex Trafikverket, Länsstyrelsen, och Lantmäteriet. Det här är kritiska moment som vi inte kan hoppa över, och är oftast orsaken till varför fiberbyggnation ibland kan vara en långdragen process.

Krav från PTS

PTS har som krav att stödmedelsområden som fått ersättning under 2021 har 1 december 2024 som sista datum för leverans. PTS kan efter ansökan från leverantören besluta om ett senare slutdatum för ett utbyggnadsprojekt om det finns särskilda skäl.